Новият локдаун попари надеждите на бизнеса, ще има ли фалирали?

Обмисля се и затварянето на моловете

16.03.2021 | 18:44 Редактор: Искра Ангелова

Реакцията на бизнеса за новото затваряне в София не закъсня. Новината попари надеждите на бизнеса, че с началото на пролетта работата ще се увеличи, част от предприемачите са притеснени, че няма да издържат финансово.

В залата за кросфит на Светлин Александров част от тренировките вече са онлайн.

"Тръбеше се много дълго, че има едни милиони, които се раздават за затворените бизнеси при първото затваряне, опитахме, кандидатствахме, и получихме отговор, че не можем, защото сме били бизнес, който е на загуба. Чух мнението на специалистите, че фитнес залите са едно от най- опасните неща за разпространение, може би са прави, не съм аз правилният човек, който може да даде оценка, но смятам, че ние взимаме всички мерки", коментира собственикът на спортна зала Светлин Александров.

Освен за фитнесите и спортните зали, се обмисля и затварянето на моловете. При новото затягане врати ще хлопнат и заведения, ресторанти и кафенетата. 

"Ние не сме съгласни нас да ни затворят, защото това не значи, че затварят всички, а само нашия бизнес. Ако ще затварят всичко - да затварят абсолютно цялата държава. И да се приключи за една или за две седмици, но пак казвам, не е сега моментът да се затваря икономиката. Според нас трябват адекватни мерки, при които икономиката да остане отворена и бизнесът да работи", заяви съпредседателят на БАЗ Павлин Петров.

Новият локдаун ще обхване не само учениците, които ще учат онлайн. Този път се очаква да затворят и детските градини. Не всички родители обаче са съгласни това да се случи.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мими
преди 3 години
Като затворите само София , те ще тръгнат по другите области да ядът и пият ???А хотелите какво правим с тях. Там няма проблем? Сигнализирай за неуместен коментар