Максимални температури до 11 градуса, облачността ще бъде значителна

В събота ще се заоблачи, в неделя ще вали дъжд в западните и източните части от страната

12.03.2021 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

Днес ще се събудим с отрицателни температури почти над цялата страна - от минус 4 до минус 1 градуса. В Сандански ще бъде около 0. През деня облачността над страната ще бъде значителна. Преди обед ще има разкъсани облаци, повече над западните райони. Следобед облаците от запад бързо ще се увеличават, но валежи не се очакват. 

Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 8-11 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Очакваните валежи у нас в планините временно ще преминават в сняг, като по-продължителни ще са валежите над Стара планина. Постепенно валежите в централните и южни Балкани ще спират. В

У нас в събота ще се заоблачи, следобед ще превали слабо над Централна Дунавска равнина. В неделя ще вали дъжд в западните и източните части от страната и слабо ще захладнее. 

В понеделник отново ще се захлажда и ще вали дъжд, в планините - мокър сняг. Във вторник ще вали дъжд и сняг, с по-интензивни валежи в южните и в източните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК