Усложнена епидемичната обстановка: На места влязоха в сила нови мерки

От днес онлайн ще се обучават учениците от 5 до 12 клас в Софиийска област

12.03.2021 | 07:00 Редактор: Тодор Петров

Усложнена остава епидемичната обстановка в цялата страна. В някои болници капацитетът за настаняване на болни с Ковид-19 е почти изчерпан. 

До 26 март остават в сила въведените локални мерки срещу разпространението на заразата, като промените, свързани с тях, ще решават областните щабове. С цел овладяване разпространението на заразата в редица населени места учениците от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение. 

Освен в Благоевград, Враца, Ямбол, Бургас, Силистра, Смолян и Ямбол, от днес онлайн ще се обучават тези класове и в Софиийска област. Със заповед на Областния кризисен щаб в Софийско, носенето на защитни маски за лице на пазари и тържища става задължително. 

Всички заведения, в това число и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 ч. Въвежда се и забрана за провеждане на събития с голям брой хора на открито. 

Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, трябва да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Срокът на действие на мерките е до 26 март.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години