Фандъкова: Учениците от 5 до 12 клас да учат онлайн, заведенията да затварят в 22:00

Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед

10.03.2021 | 11:36 Редактор: Юлия Христова
Фандъкова: Учениците от 5 до 12 клас да учат онлайн, заведенията да затварят в 22:00

Две нови мерки срещу разпространението на коронавируса ще внесе днес на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на Ковид-19 кметът на София Йорданка Фандъкова.

- Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).

- Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22:00 ч за периода от 12 до 26 март.

"Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с Ковид-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191. Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус. Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб, заяви Фандъкова.

Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
2 rate up comment rate down comment 0
Мнение
преди 3 години
Да не се учи присъствено до края на учебната година! Стига напред назад обмен на вируси! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Дали в 10 или в 11- има ли значение? Сигнализирай за неуместен коментар