Стартира 10-ото юбилейно издание на Националния конкурс "Mлад одитор" – 2021

Първият етап на конкурса започна на 4 март

05.03.2021 | 17:08 Редактор: Никола Симеонов
Стартира 10-ото юбилейно издание на Националния конкурс

На 4 март 2021 г., за десета поредна година, стартира Националният конкурс по одит за студенти "Млад одитор“, който се доказа като един от най-добрите образователни състезателни формати, които дават възможност за развитие на студенти от различни университети в България с интереси в сферата на одита и счетоводството.

Основни организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и одиторските дружества "Захаринова Нексиа“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД. За десет години в конкурса се включиха над 800 студенти от над 11 университета в страната и чужбина.

Идеята за конкурса се ражда преди 10 години, а целта му е да постави фокус върху фигурата и функцията на одитора, както и да утвърди необходимостта от външна, независима и максимално обективна оценка за финансовото състояние на компаниите. В него могат да участват всички студенти, обучаващи се в професионално направление “Икономика”, от всички университети и колежи в България и чужбина, независимо от степента и формата им на обучение.

Тази година първият етап на конкурса започва на 4 март и ще продължи до 3 април 2021. В рамките на този период всеки, който иска да участва, трябва да се регистрира на сайта на състезанието –  http://mladoditor.vuzf.bg/?page_id=57

След приключване на срока за регистрация, допуснатите до втори етап участници ще получат на електронната си поща, посочена във формата за регистрация, потребителско име и парола за достъп до профила си в платформата.

Вторият етап на конкурса – решаване на тест - ще стартира на 9 април и ще продължи до 23 април. Успешно преминалите през този етап, ще участват в третия заключителен кръг - решаване на казус и писане на есе на тема в областта на одита в публичния сектор.

Парични награди, стажове в одиторски дружества, стипендии за последващо образование – това са само част от наградите за победителите в конкурса "Млад одитор" - 2021 г. 

За втора поредна година като основен партньор на конкурса се включва и Сметната палата на Република България, която ще присъди награда "Академик Иван Гюзелев“ на участника, класиран на второ място. Основното изискване е изготвяне на есе на тема в областта на одита в публичния сектор, зададена от институцията.

До участие в конкурса не се допускат участници, работещи в одиторски дружества или такива, печелили предходни издания на състезанието. 
Партньори в 10-тото издание на "Млад одитор" са Сметната палата на Република България, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори и Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България.

Всичко за конкурса може да научите на http://mladoditor.vuzf.bg/.