fallback

Борисов: Ще постигнем поне 2000 лв. средна работна заплата

До 100 милиарда евро ще вдигнем БВП през следващите 4 г., заяви премиерът

05.03.2021 | 14:37 Автор: Тодор Петров

До 100 милиарда евро ще вдигнем БВП през следващите 4 години и ще постигнем поне 2000 лева средна работна заплата. Убеден съм в това, което правим - ще продължим и санирането, но на първо място с изграждането и ремонта на църквите, манастирите и джамиите. Защото има ли вяра, има народ, морал, има и бъдеще.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в храм-паметник манастир "Рождество Христово" – Шипка, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Борисов изтъкна, че още един-два месеца са необходими, за да се справим с пандемията, но по начина, по който лекуват българските лекари и се ваксинират гражданите, по-лесно и бързо ще се върнем към нормалния начин на живот.  

"Много лесно се говори един път в годината. Десетилетия наред храмът е бил в окаяно положение и никой не го е ремонтирал", подчерта премиерът.

Храмът е един от символите на българското Освобождение, като само най-голямата камбана в Светата обител е 12 тона. След ремонта манастирът ще посреща многобройните поклонници от страната и чужбина още по-красив и величествен.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback