Борисов подари сакото си на един от строителите на "Хемус". Кой е той?

Оказва се, че Янислав Великов е общински съветник от ГЕРБ

04.03.2021 | 19:10 Редактор: Искра Ангелова

Жест на премиера към строителен работник, се оказа подарък за общински съветник от ГЕРБ. Служителят Яни, който получи сакото на министър-председателя, е част от управляващата партия. Грешка или недоразумение е публичната инициатива на премиера?

На 3 март министър-председателят посети работниците, участващи в изграждането на автомагистрала "Хемус", за да провери как вървят строителните дейности.

Яни се казва Янислав Ангелов Великов.

"Приближете си, приближете си, няма да ви бие охраната, той е мой човек, няма страшно", заяви премиерът.

Освен главно действащо лице във видео излъчването на пресслужбата в социалните мрежи и работник на обекта, Яни се оказва и общински съветник от ГЕРБ. Избран е на местния вот през 2019 година.  

"На мен ми хареса костюмът обаче. Такъв ще си взема и аз", заяви той към Борисов, а мин.-председателят му отговор: "Ако ти стане, направо ти го давам."

Така за спомен Янислав се сдобива със сакото на лидера си. Пред "Фрог нюз" той признава, че е получил подаръка от министър-председателя. Бил е на обекта при визитата на Борисов.

"Тук работя. Началник съм на механизацията. Явно с Борисов сме се харесали. Може да съм най-устатия. Аз го посрещнах. В обедната почивка бяхме тук с колегите и обядвахме. Той мина, завъртя и каза: "Добър ден". Станах аз, отидох: "Добър ден, г-н премиер. Няма ли да седнете да се видим с хората". Каза: "Да, разбира се". И всичко така тръгна. За първи път се виждам с него", допълни Янислав Великов.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК