Борисов водач на листите на ГЕРБ в София и Пловдив, Дончев - Габрово

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще е под номер едно в листата в Кърджали

28.02.2021 | 18:34 Редактор: Искра Ангелова

Премиерът Бойко Борисов ще води две от листите на ГЕРБ на предстоящия вот на 4 април. Това става ясно от утвърдените днес от изпълнителната комисия на партията имена на водачи на листите. Както вече се очакваше, Борисов ще е начело на листите в София и Пловдив. 

Вицепремиерът Томислав Дончев ще води само една листа - тази в родния си град Габрово. А председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще е под номер едно в листата в Кърджали. Сред изненадващите имена са тези на настоящия вътрешен министър Христо Терзийски и неговият предшественик Младен Маринов. Те оглавяват листите съответно в Кюстендил и София област.

На парламентарния вот ГЕРБ за първи път се регистрира за участие в коалиция със СДС. А по-рано днес подкрепа за нея декларира и гражданското сдружение ДЕН, водено от бившия министър на земеделието Мехмед Дикме.

Часове преди ГЕРБ официално да обяви водачите си на листи за предстоящите парламентарни избори, премиерът Борисов коментира опозицията. 

"Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават", категоричен бе премиерът.

Изказването на премиера беше по време на обиколка в няколко манастира в Пернишко, който получи европейско финансиране. 

"Ние искаме да видят хората какво се строи, защото съм убеден, че 90 % поне от българите не знаят за тия манастири, че ги има", допълни Борисов.

Министър – председателят подчерта, че правителството е правило и ще прави много за църквите и джамиите.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК