ДПС представи листите си за избори, Карадайъ начело в Шумен и Кърджали

Делян Пеевски не присъства в тях

04.03.2021 | 18:05 Редактор: Искра Ангелова

Ясни са вече и водачите на листи на Движението за права и свободи. Лидерът на партията, Мустафа Карадайь е водач в два избирателни района. Изненадващо сред кандидатите за новия парламент отсъства името на Делян Пеевски.

От ДПС избраха да представят водачите на листи онлайн. Традиционно лидерът на партията Мустафа Карадайь повежда в Кърджали и Шумен. Втори в родопския град е дългогодишният кмет и зам.-председател на партията инж. Хасан Азис.

ОТ ДПС обясниха, че на тези избори залагат на младите кадри, а битката за вота определиха като най-важната след прехода.

"Ако тогава трябваше да победи демокрацията, сега трябва да се препотвърди тази победа. На тези избори ние трябва да върнем държавата на гражданите, да си върнем държавата", заяви Карадайър.

На много места от партията залагат и на утвърдените си вече лица. Начело в Добрич застава бившият социален министър Хасан Адемов, а във Враца в битката пръв се изправя Йордан Цонев. 

Изненадващо обаче от листите отсътват знакови лица като Камен Костадинов и Делян Пеевски. По традиция Пеевски оглавяваше листата в Пазарджишкия избирателен регион. На тези избори обаче той е заменен от бившия регионален министър Искра Михайлова. 

Според политическия анализатор Осман Октай това не е случайно.

"Нека да си припомним протестиращите миналата година ползваха лозунга, изречен от Радев - "Мутри, вън". Сега тръгнаха да се пречистват от вече дискредитираните", заяви Октай.

Часове преди представянето на листите, лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова съмишлениците си да дадат гласа си за "Демократична България". Според Октай е възможно голяма част от симпатизантите на Местан да се въздържат от гласуване или да дадат гласа си за друга партия. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК