Адемов: Идеите на ДПС са от години, диалогът между партиите е ликвидиран

Народният представител се обяви за участие на активните граждани в управлението

24.02.2021 | 21:17 Редактор: Искра Ангелова

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи предстоящите избори като едни от най-важните след 1989 г. Но защо и какви са основните приоритети на партията?

"Основната задача пред ДПС е да постигнем добър резултат, с който да се опитаме да наложим идеите от нашата предизборна кампания. А тези идеи са от преди 4 години. Още оттогава говорим за чист въздух, чиста храна, чисти води, участие на активните граждани в управлението", каза депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че друг приоритет на партията е и дигитализацията.

"Още през септември в уводната декларация Карадайъ подчерта необходимостта от това да се обединим около приоритетите. Да търсим съгласие, това е в основата на един експертен кабинет. Но това не се случи. Всички партии, които има представители в този експертен кабинет, носят своята отговорност", допълни Адемов пред Bulgaria ON AIR.

По думите много е важно каква програма ще изпълнява този експертен кабинет.

"Ако има ясна очертана програма в отделните секторни политики, всеки един от представителите ще изпълнява това, което е заложено в програмата. В момента диалогът между политическите партии е ликвидиран, няма партия, която да може да си говори, с изключение на управляващите. Без диалог няма как да се постигне съгласие", категоричен е депутатът.

Д-р Адемов подчерта, че друг важен приоритет за тях е обновяването на икономиката на България.

"Партии като СДС е очевидно да търсят идентичност в предизборната ситуация и най-лесният начин е да се качат на широкия гръб на ДПС, и по този начин да се опитат да извлекат политически дивиденти. Този номер е игран многократно", допълни народният представител.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК