Преведоха над 71 млн. лв. на тютюнопроизводителите

Борисов: Ще продължим да ги подпомагаме

04.03.2021 | 12:24 Редактор: Тодор Петров
Преведоха над 71 млн. лв. на тютюнопроизводителите

"Ще продължим да подпомагаме тютюнопроизводителите. Поредната финансова подкрепа за сектора вече стартира", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Преди два дни Държавен фонд "Земеделие" преведе над 71 милиона лева по схемата за преходна национална помощ за тютюн. Финансовата подкрепа е изплатена на близо 40 000 земеделски стопани.

Председателят на националната асоциация на тютюнопроизводителите - Цветан Филев, благодари за финансовата помощ, която 11-а поред година се изплаща на стопаните.

"България предложи на Европейската комисия тази схема да продължи и през следващите 2 години. В лицето на министър Танева страната ни настоя пред комисията подпомагането да продължи и в новия програмен период", заяви Цветан Филев.

След преговори в ЕК бе прието помощта да се прилага и през следващите две преходни за новата Обща селскостопанска политика години. Схемата за преходна национална помощ се прилага и за сектор "Животновъдство".

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева информира, че от 15 март за първи път българин ще оглави Европейската браншова организация на тютюнопроизводители и преработватели в лицето на Цветан Филев.

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец