Караянчева на Шипка: Бъдете силни и помнете миналото, за да градим заедно бъдещето

Председателят на парламента сведе глава пред Паметника на свободата

03.03.2021 | 09:36 Редактор: Тодор Петров
Караянчева на Шипка: Бъдете силни и помнете миналото, за да градим заедно бъдещето

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи обръщение към българите по случай 143 години от Освобождението. Тя също преклони глава пред паметника на Шипка.

"Бъдете здрави, бъдете силни и помнете миналото, за да можем да градим заедно бъдещето. Трябва ми много време, за да опиша усещането. Призовавам всички да дойдат - да поседят, да помълчат и да се преклонят пред паметта на загиналите. И да се поставят в тяхната ситуация - колко е било студено, какво е бушувало в техните сърца, колко много са обичали родината си и са искали тя да бъде свободна", заяви Караянчева пред екипа на Bulgaria ON AIR.

Председателят на парламента подчерта, че днес трябва да пазим тази свобода и да я оценяваме по достойнство.

"Българин е да обичаш страната си, да работиш за народа си, да носиш отговорност за действията си и да правиш всичко възможно да подобряваш живота на своите съграждани. Дори работникът във фабриката също работи за държавата, не само за себе си. Трябва да помним, че нашата държава е древна и има бъдеще, защото историята ни дава солидна основа да градим нашето бъдеще", каза още Караянчева, след което постави цветя пред паметника на свободата.

На този връх трябва да преосмислим действията си, да се замислим защо понякога не можем да надмогнем егоизма си, защо не можем да се обединим зад една обща цел, отбеляза председателят на парламента. Трябва да бъдем силни и да преглътнем различията си в името на България, заяви още Караянчева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Докато не се научат да работят заедно и да използват критиката за градивни цели, няма да се оправим! Сигнализирай за неуместен коментар