fallback

Реалистично ли е депутатът да не е партиен представител?

Нещо не е наред в БСП, гледайки реденето на листите, заяви Славчо Велков

02.03.2021 | 22:00 Автор: Никола Симеонов

Експертът по сигурност и бивш депутат от БСП - Славчо Велков, реши да се яви на предстоящите избори. 

"Нямам влечение да се връщам в парламента. Случаят е друг. Аз съм водач от "Движението на непартийните кандидати" в София, 25 район. Двамата с професор Минчо Христов имаме идеята да покажем, че народният представител не е партиен представител - той трябва да защитава тези, които са го избрали", заяви в ефира на "Денят ON AIR" Славчо Велков. 

Попитан защо е избрал да напусне БСП, той отговори: 

"Решението съм го взел сам, еднолично след едно важно и решаващо за мен заболяване и хирургическа намеса. Между другото, бях опериран от проф. Венцислав Мутафчийски."

По думите му винаги е имало съперничество в БСП. Той коментира вътрешните процеси в партията на социалистите.

"Не съм вътре в процесите, но нещо не е наред, гледайки реденето на листите. Ако някой е успешен в дейността си, ти трябва да продължаваш да развиваш успеха му. Не може да вземеш някой от Сливен и да го сложиш в Търговище. Ако познават народопсихологията на родопчаните, никога няма да сложат неродопчанин", каза Велков пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че е възможно след изборите да не може да се състави правителство. 

"Може нито една партия да не спечели мнозинство. Никой не иска да се коалира с никого. Може и да се отиде на служебно правителство", добави експертът. 

Славчо Велков даде своето мнение и за ваксинационната кампания.

"Има 3 много прости неща при ваксините - екипи, организация и ваксини. Ако едното го няма, всичко отива по дяволите. Според мен не само "зелените коридори", а и кризата с Ковид-19 се превърна в инструмент за политическа употреба. Ваксинацията ще продължи може би до средата на 2022 г.", заяви той. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback