Борисов: Пуснете "зелени коридори", където има чакащи

Министър Ангелов: По обяд ще преценим дали е възможно да ги възстановим

28.02.2021 | 09:36 Редактор: Ивет Арабова
Борисов: Пуснете

"Там, където има чакащи, пуснете "зеления коридор" за ваксиниране. Очакваните утре дози Pfizer/ BioNTech ги пазите за СИК-овете и РИК-овете", заръча премиерът Бойко Борисов на здравния министър проф. Костадин Ангелов. 

"За тях сме запазили, по-скоро искаме да преценим дали да пуснем "зелените коридори", отвърна от своя страна проф. Костадин Ангелов.

По обяд ще преценим дали е възможно да  възстановим "зелените коридори", защото в различните области по различен начин вървят фазите от националния ваксинационен план. 50% от тези ваксини ще дадем на общопрактикуващите лекари, каза още здравният министър.

"Имаме записани по различните фази" допълни директорът на "Пирогов" проф. Балтов.

Министър-председателят Бойко Борисов се увери на място в резултатите от финалния етап на пълния цикъл на модернизиране на УМБАЛСМ "Пирогов“, осъществен с подкрепата на държавата. През изминалата година правителството отпусна 14 995 760 лева на най-голямата спешна болница в България за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение, информират от правителствената пресслужба.

"Това си е нова болница, отпуснахме всички необходими средства, за да може да се реновират всички клиники и да имаме най-доброто“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят разгледа реновираното детско спешно отделение на болницата, за чието обновяване са усвоени 720 000 лева. През отделението годишно минават над 40 000 малки пациенти, от които 10 000 деца остават на лечение в педиатричните клиники.

"Приключва цялата енергийна ефективност на 5 сгради. Имаме изцяло обновяване на външния им вид, смяна на дограмата, отопление, осветление. Разполагаме и с най-съвременна апаратура“, добави директорът на "Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Пускайте, желаещите не са много! Като вкарат и другите ваксини ще има желаещи! Сигнализирай за неуместен коментар