От Helpbook: Опасна шахта пред жилищна кооперация

Потребителят е изпратил и снимки в платформата

27.02.2021 | 07:45 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Опасна шахта пред жилищна кооперация

След предприетите акции от отговорните органи по отстраняването на опасни кабели и ремонтиране на шахти и капаци, сигналите за подобни нередности, които пристигат в платформата на Helpbook.info не престават, но проблемите биват решавани в кратки срокове.

Ще ви представим част от тях:

"Моля да се предприемат мерки за обезопасяване /отремонтирането/ смяна на капака на показаната на снимките шахта. Това опасно недоразумение се намира точно пред входа на жилищната сграда. Вижда се от самолет, че шахтата е опасна и не се знае какво е съдържанието ѝ. Шахтата не само, че се намира пред входа на кооперацията, ами се намира на "тротоара", откъдето се предполага, че трябва да минават хора (според очевидци това някога е било тротоар). Пропадането на човек в нея е просто въпрос на време, както и показването на трагични инциденти и развяването им по медиите.

Също така, шахтата на самата улица, която е в непостредствена близост до сниманата, също е въпрос на време да пропадне поради преминаването през нея на тежка строителна техника! Улица "Преки път" (ако може да се нарече улица) на практика почти вече не съществува, тъй като няма нито улично платно, нито тротоари. Съгласно чл.79, и чл.80 на ЗУТ всеки устройствен план е необходимо да осигури свободно движение на пешеходците като изискванията са ясно описани в закона. Моля да се даде нееднозначен отговор на следните въпроси, както и да се предприемат действия за:
1. Кога ще бъде отремонтирана и обезопасена шахтата на адрес ул. "Преки път", номер 21-23 ?
2. Кога ще се възстанови улица "Преки път", така че да не прилича на улица от следвоенно време?
3. Кога ще се възстанови улица "Кота 1050", която опира в "Преки път" в нормалния си вид?
4. Кога най-сетне ще успеем да видим в квартала нормални съдове за сметосъбиране (с други думи - кофи), които не са с изпочупени колела, капаци или нямат дупки по корпусите?“, резонно пита нашият потребител.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК