Заведенията отварят на 50% капацитет, до шестима на маса и до 23 часа

Разрешават се организираните събития и екскурзиите

24.02.2021 | 15:30 Редактор: Никола Симеонов

Окончателно – отварят заведенията за хранене от 1 март, а нощните клубове – от 1 април. Това стана ясно след среща между ресторантьорите и представители на кабинета.

На нея се реши, че заведенията ще работят при 50% капацитет, до 6 души на маса и до 23 часа.

Освен това от 1 март се разрешават и организираните събития – конгресен и конферентен туризъм, който ще работи при 30% капацитет на залите в затворени помещения.

Екскурзиите също ще се осъществяват при ясни правила - представяне на документ за PCR или антигенен тест за коронавирус или сертификат за поставена ваксина на туриста.

"Има единно решение за ваксинация на туристическия сектор. Ние препоръчваме ваксинация на заетите в сектор "Туризъм" така, както другите страни, за да можем преди активния летен сезон да внесем спокойствие не само за този сектор, а за икономиката, и въобще за завръщането на социалния живот като цяло", заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

"Ние сме "за" да бъдем включени като туризма в плана за ваксинация. По-важно е да се ваксинира 70% от населението, защото в едно заведение, в което работят 20 души - влизат 200-300", смята от своя страна председателят на Българската асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Кви 50% ве,отваряйте всичко,на кой му пука за вируси и болести,пък който го е страх кръчмите не са задължителни. Сигнализирай за неуместен коментар