Борисов от опит: Щом влязат багерите, година и половина след това пътят е готов

Премиерът инспектира пътни участъци в страната

24.02.2021 | 14:50 Редактор: Тодор Петров
Борисов от опит: Щом влязат багерите, година и половина след това пътят е готов

"Работи се по абсолютно цялото трасе на пътя Видин – Ботевград, Каквото сме обещали на хората, го изпълняваме", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Той провери на място напредъка на строителството на приоритетния проект Видин – Ботевград в участъка на пътен възел "Бела" и на трасето между Видин и пътен възел "Макреш".

"От опит знам, че щом влязат багерите и започнат да работят, година и половина след това пътят е готов", каза премиерът Борисов, докато бе на трасето на пътен възел "Бела". 

Близо 30 километра е трасето между Видин и пътен възел "Макреш". Изграждането му навлиза в следващ етап и вече се работи по цялата дължина на отсечката като участъкът трябва да е готов в края на 2023 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Напредва работата и в 33-километровия участък между Мездра и Ботевград, докладва министър Петя Аврамова на премиера Борисов. С цялостната модернизация на трасето от Дунав мост 2 до Ботевград ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма". 

С реализирането на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Министър-председателят отбеляза също, че изграждането на тунел под прохода Петрохан ще бъде включено като български проект по инициативата "Три морета", тъй като линията Юг-Север се оказа най-натовареният път за излизане от Азия към Европа. Премиерът  акцентира, че по подобни важни проекти и като пътя Видин-Ботевград, и за прохода Петрохан, България работи активно.

В Димово Борисов отбеляза, че ще продължи подобряването на инфраструктурата в града и региона, а правителството ще продължи да подкрепя общината както досега.

Снимки: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Я говореща ТИКВА,първата ЕнтелЕгентна ТИКВА в света,е още се учи да чете и вече 11г. учи първата си думичка на англе ама нищо все пак е ТИКВА. Сигнализирай за неуместен коментар