Няма ваксини: Затвориха денонощния пункт в болница "Св. Иван Рилски"

Проблемите с масовата имунизация продължават

24.02.2021 | 13:35 Редактор: Радостина Димитрова

Недостиг на ваксини затвори денонощния пункт за имунизация в столичната болница "Св. Иван Рилски". От лечебното заведение съобщиха, че имат готовност веднага щом получат нови дози да започнат да ваксинират.

Проблемите с масовата имунизация продължават. Болници са готови да отворят "зелени коридори" за ваксиниране, но ваксините се изчерпват.

"В отделни болници са получили много по-малък брой ваксини, отколкото са заявени, и аз мисля, че няма да бъде разумно да се обявят зелените коридори, а да няма ваксини и хората да чакат без да има сигурност, че ще бъдат ваксинирани. От една година им обясняваме, че не трябва да се струпват на едно място без причина. Нека поне да ги струпваме, ако имат възможност да се ваксинират", заяви Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация.

От Българската болнична асоциация смятат, че отварянето на пунктовете за ваксинация пред болниците, а не в самите тях, е било грешка. И личните лекари не одобряват ударната ваксинация в пунктовете пред болниците.

"В Ботевград ваксини няма. Пренасочиха се тези ваксини към имунизационните центрове, но не се оцени ресурсът, защото масова имунизация реално трябваше да се осъществи от личните лекари, тъй като са доста повече. А от това страдат пациентите", подчерта общопрактикуващият лекар д-р Валери Радков.

От Българската болнична асоциация настояват да бъдат разяснени и критериите, по които се разпределят ваксините.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Всичката ни работа е такава в България-полвинчата. Как точно в болница като Иван Рилски да свършат ваксините...е сериозно ли е това... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Хахахаха ТИКВЕНАТА масова ваксинация секна за два дена. Сигнализирай за неуместен коментар