Ресторантьорите: Ваксинирането е личен избор, няма да агитираме служителите

СЗБ и БАЗ с категорична позиция по темата Ковид-19

24.02.2021 | 09:16 Редактор: Тодор Петров
Ресторантьорите: Ваксинирането е личен избор, няма да агитираме служителите

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с позиция относно ваксинирането.

"Ние, като браншови асоциации в сферата на ресторантьорския и развлекателен бранш, имаме за цел единствено да предлагаме начини и варианти за подобряването на бизнес средата в сектора. Функциите, влиянието и възможностите ни не позволяват да се произнасяме по теми, които не са от нашия ресор на действия.

Именно такава е темата с поставянето на ваксините срещу Ковид-19, която е изключително актуална към момента, а вероятно ще остане и в близко бъдеще. По нея ние не сме правили вътрешни проучвания за нагласите на нашите членове и служители в заведенията. Смятаме, че това е лично решение на всеки един български гражданин и ние нямаме намерение да заемаме страна "за" или "против" масовата ваксинация", се казва в съобщението им до медиите.

Управителните съвети на СЗБ и БАЗ и председателите на сдруженията посочват убедеността си, че не трябва да се намесват в решенията на когото и да било, дали да си постави ваксина, каква да бъде тя, кога и къде да бъде ваксиниран. 

"Това е лично решение и въпрос на избор! Но бихме съдействали на всеки наш служител и приятел, който желае да получи информация или помощ по тази тема. Като сдружения не смятаме за редно да агитираме и да налагаме каквито и да било приоритети за служители, които са си поставили ваксини, нито пък да апелираме за обратното, за хора, които не са или не желаят да бъдат ваксинирани срещу Ковид-19", категорични са от бранша.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК