Ангелов: Отваряме ресторантите, псевдоавторитети разпространяват лъжи

"Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен", заяви министърът на здравеопазването

23.02.2021 | 11:16 Редактор: Искра Ангелова
Ангелов: Отваряме ресторантите, псевдоавторитети разпространяват лъжи

"Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март по настоящата ми заповед", каза здравният министър Костадин Ангелов пред журналисти, след като провери как работят мобилните екипи за ваксиниране.

На въпрос за ръста на дневната заболеваемост, министърът обясни, че здравните власти се ръководят от двуседмичните данни. Те ще бъдат анализирани и обявени на редовния брифинг в четвъртък.

"За момента промяна в намеренията за отваряне на ресторантите няма. Доволен съм, че ваксинацията върви с темпове, които ни харесват, въпреки някои организационни проблеми. Цяла вечер сме пренасочвали дози към София", обясни още министърът, цитиран от dnes.bg.

По думите му всички заместник-министри са в страната, за да организират процеса.

"Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на псевдоавторитети, които разпространяват лъжи", допълни Ангелов. И увери, че няма хаос, а има наплив от желаещи за ваксиниране, на който трябва да се отговори.

Ангелов посочи, че ако темпът на желаещи се запази, България ще се справи с постигането на колективен имунитет до края на лятото. Министърът обясни, че дори се опитваме да изтеглим доставката на ваксини от AstraZeneca дни по-рано.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 1
Искра
преди 1 седмица
А пишман министри си играят със съдбата и здравето на цял народ. Нали е доброволна, бе господине. Който е решил да не си я сложи, и тарантела да му изиграете, няма да ги направи. Поне докато не почнете безогледно да ваксиниратебуж свободни хора. Долен тип!!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 1 седмица
Сега всичко живо ще се юрне да празнува Сигнализирай за неуместен коментар