Божков все пак ще участва в изборите, но чрез мандатоносител

БСП също обяви кои личности влизат в гражданската квота на листите

23.02.2021 | 18:48 Редактор: Ралица Братанова

Нови лица се включват в битката за следващия парламент. БСП обяви кои личности влизат в гражданската квота на листите. Сред тях има множество учени, лекари, интелектуалци, видни спортисти и знакови имена от различни сфери на живота.

Не липсват и изненади и любопитни имена. Публицистът и издател Иван Гранитски е на второ място в София. Видният хирург проф. Димитър Раденовски е в листата във Видин. О.р. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивш началник на Националния военен университет "Васил Левски", е в листата в Сливен. Доц. д-р Христо Беров, преподавател по история в СУ "Св. Климент Охридски", е в листата на БСП в Смолян.

Истински футболни легенди на двата столични гранда - "Левски" и ЦСКА, влизат в листите на "БСП за България" за парламентарния вот на 4 април. Става дума за левскаря Емил Велев–Кокала и скъпите за отбора от "Българска армия" Георги Георгиев-Гецата (част от тима на Димитър Пенев на Световното първенство САЩ '94) и Христо Марашлиев, син на величието Димитър Марашлиев.

Въпреки че партията на Божков "Българско лято“ не беше регистрирана за изборите на 4 април, бизнесменът все пак намери начин да участва. От Дубай в социалните мрежи с видео обръщение хазартният бос обяви, че е намерил мандатоносител и така ще може да се яви на парламентарните избори.

"Не съм политик. Никога не съм искал да бъда. Имах мисия. Да спасим културното наследство на България. Сега мисията ми е друга да спасим бъдещето. Бъдещето се кове днес. Хунтата всячески се опитва да ни попречи", заяви той.

Пречката е преодоляна като на практика "Българско лято" придобива 100% от вече регистрираната за парламентарните избори партия "Българско Национално обединение".

"Избрахме именно тях поради причината че приемат всички цели, мисия възгледи на ПП "Българско лято". 

"БНО винаги се е борила срещу статуквото. Именно поради тази причина ние припознаваме целите на "Българско лято". Както и заявката на Божков за промяна на политическия модел", заяви Георги Георгиев, председател на БНО.

А самият Георгиев не е непознат за избирателите. Той придоби популярност на местните избори през 2019 година. В кампанията си тогава заложи на провокацията и на музикалните си последователи. А още през 2019 загатна, че не местната власт го привлича, а управлението на държавата.

Подобен прецедент в близката ни политическа история - една формация да подмени друга, досега не е имало, а дали ще донесе търсения успех предстои да видим. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК