От март ще може да избираме ваксина срещу коронавируса

И в малките населени места са осигурени "зелени коридори"

23.02.2021 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

От март всеки ще може да избира ваксина - тогава се очакват около половин милион дози от препаратите.

Вече и в малките населени места са осигурени "зелени коридори" за желаещите да се имунизират. 

Във втория ден, в който личните лекари се включиха в масовото ваксиниране, в по-малките населени места все още има проблем с доставката. Оказва се, че не всички джипита са успели да се сдобият с ваксини. 

Общопрактикуващият лекар д-р Добринка Радоева обслужва над 2400 пациенти от 3 села. Казва, че има записани повече от 100 желаещи, а ваксини така и не е получила. 

"Днес се обаждах в РЗИ, спрели са да дават. Преди това на колегите са дали колкото са поискали. Налични са много малко ваксини, но казаха, че през март ще има достатъчно. Ако отида утре, ще ми дадат само 2 флакона за 12 човека", обясни д-р Радоева.

Тодор Борисов е на 79 години. Казва, че вече иска да се ваксинира, но не знае кога ще дойде неговият ред. 

"Искам да съм защитен, не се страхувам от отрицателните неща, които говорят по телевизията. Мисля, че трябва да се доверим на науката", споделя мъжът.

Продължават да действат и така наречените "зелени коридори" за ваксинация в големите болници. Денонощният кабинет на столичната болница "Св. Иван Рилски" посреща желаещи и в късните часове на денонощието. 569 души са минали там през последните 24 часа.

От болницата заявиха, че поставят специални UVC лампи, които неутрализират коронавируса, за да се ограничи риска от предаване на заразата сред чакащите за ваксина.

Вижте повече по темата в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години