Най-добрият герой - Левски през очите на най-малките (Обзор)

Премиерът и президентът също почетоха паметта на Апостола

19.02.2021 | 17:34 Редактор: Искра Ангелова

148 години след гибелта на Васил Левски делото му е живо в сърцата на българите. Това става ясно и от десетките венци и цветя, с които беше отрупан паметника на Апостола през днешния ден. А първокласниците от столичното 32-о училище сведоха глави и показаха, че споменът за подвига на Левски се пренася през поколенията.

"За мен Левски е смел и много добър, защото той ни е спасил", сподели ученичка.

Друго дете смята, че Левски е най-добрият герой, защото е спасил България. 

"Ние искаме да изразим почит и уважение пред делото на този велик българин. Децата знаят, че това е най-великият българин и са запознати с делото и дейността му", коментира учителката Маргарита Велкова.

Заради противоепидемичните мерки тази година нямаше официална церемония и тържествени слова. Държавният глава, който е под карантина, изпрати своето послание в официално съобщение.

"Поклон пред паметта на Васил Иванов Кунчев, онзи българин от Карлово, който събуди народа и ни води и днес в трудните битки за свобода и достойнство", заяви президентът.

Премиерът Бойко Борисов също почете паметта на Левски, като написа статус във Facebook профила си. -графика - бойко 

"Дела трябват, а не думи. Поклон", написа той.

Представители на различни партии също положиха цветя. Вицепрезидентът Илияна Йотова също положи цветя и заяви, че днес трябва да препрочитаме тефтерчето на Левски, защото не успяваме да изпълним неговите завети. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК