Марешки: Корупцията мори българските деца и пенсионери

"Няма да позволя името ми да бъде очернено", заяви лидерът на "Воля"

17.02.2021 | 21:14 Редактор: Искра Ангелова

Случаят с убитото от ток момче в София предизвика трус в политическите редици. А протестиращи и опозиция поискаха оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Корупцията, срещу която ние застанахме още преди президентските избори, е точно това, което мори не само българските деца, но и възрастните хора", каза лидерът на "Воля" Веселин Марешки в "Денят ON AIR".

Той твърди, че в момента има проблем с правосъдието, тъй като се е противопоставил на корупционна схема, която е оставила незаконен обект срещу училище и детска градина.

"Той беше оставен да работи с включен незаконен ток вътре. Там децата бяха подложени на същите рискове. Когато ние информирахме органите на реда - същата тази корупционна схема успя да направи така, че аз да съм подсъдим в момента. Политици, които са създавали тази корупция, въстават срещу други. Яхват този трагичен инцидент в личен интерес. Това е циничното", коментира още Марешки пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Воля" сподели, че за него е странно, че БСП са застанали зад случая с детето, но не са застанали зад другия, който е неговият.

"Нека да не търсим проблемите в другите държави. Нека първо да кажем в България има ли корупция, има ли хора, които са страдали заради това, че са се борили с нея. Търся само и единствено справедливост, а не подкрепа", категоричен е Марешки.

Народният представител подчерта, че ще се бори докрай, но няма да позволи името му да бъде очернено. Той смята, че е цинично българите да не могат да си позволят да си купят лекарства, които са им необходими.

"Избирателите ще дадат оценка кой е прав и кой е крив, кой обединява хората, кои са истинските патриоти, кой се бори за техните права. Всеки, който иска да работи за благото на народа, е добре дошъл", допълни Марешки.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК