Доц. Михов: Патриотичният вот ще е консолидиран, ще различат оригинала от дубликата

По думите му опозицията използва трагичен случай в предизборна ситуация с много несъстоятелни аргументи

17.02.2021 | 21:17 Редактор: Ивет Арабова

ВМРО взе решение да се яви самостоятелно на предстоящия парламентарен вот. Техният партньор в "Обединени патриоти" - НФСБ, пък обяви, че на изборите ще се яви в коалиция с партия "Воля". Ще бъде ли разцепен патриотичният вот изборите на 4 април?

"На тези избори ще се случи нещо, което може би за някои ще бъде изненада. Патриотичният вот ще бъде консолидиран, хората ще направят разлика между оригинала и дубликата. Хората ще направят разлика между градивния патриотизъм и онези, които имитират патриотично поведение", каза зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в предаването "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че с думите си не визира партньорите си в "Обединени патриоти" от НФСБ. 

"От ВМРО не се е чула лоша дума за който и да е политически субект. Това е стил на поведение. Нашето решение не беше взето емоционално - много дълго се обсъжда и се стигна до категорично мнение в полза на самостоятелно участие. Дилемата в тези избори ще е между левия и десен либерализъм и евронационализма", смята Милен Михов.

Трагичният инцидент със смъртта на 16-годишното момче стана повод за напрежение в пленарната зала днес. БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради инцидента.

"Много трагичен инцидент, съвпадна с изострянето на предизборната риторика. Днес опозицията използва този трагичен случай в една предизборна ситуация с много несъстоятелни аргументи. Трябва да се носи отговорност, тя не може да бъде анонимно или политически определена към някого. Отговорността трябва да е персонална, както и административна", добави зам.-председателят на ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако читавите техници бяха направили безопасна инсталации, нямало да се стигне до сегашната ситуация. Той подчерта, че не оправдава никого и трябва да се стигне до цялата истина.

Доц. Михов коментира и казуса с ваксините, които България обеща да дари на Северна Македония. В понеделник македонски медии попитаха къде е помощта от "братята българи", след като страната получи първата си доставка на имунизационен препарат от Сърбия.

"Не вярвам някой чиновник в България или български политик да е спрял тази доставка. Може би някой в Скопие си мисли, че ако ваксинират хората с ваксина, дошла от София, може да се получи някакъв негативен резултат", посочи зам.-председателят на ВМРО.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК