Спасиха възрастен мъж от измръзване във Варна

Възрастният човек не успял да обясни къде живее

15.02.2021 | 15:32 Редактор: Юлия Христова

Край дупнишкото село Баланово откриха жена, замръзнала в преспите сняг. 85-годишната жена е била в неизвестност от няколко дни и е била обявена за издирване. А във Варна мъж спаси от измръзване възрастен човек.

Димитър вижда случайно на улицата 90-годишния мъж, паднал в преспа сняг. Възрастният човек не успял да обясни къде живее, разказва Димитър. 

"Имах работа в района и видях човека, видимо беше премръзнал. Говореше неадекватно и започнах да търся някакви документи.
Търсейки документите на мъжа, Димитър открива у него портфейл с 1400 лв. Двамата отиват в полицията", каза Димитър Лозанов. 

Димитър публикувал  снимка на възрастния човек в социалните мрежи, с надеждата да  открие близките му. Още същия ден семейството откликва и мъжът се прибира вкъщи. 

Въпреки че никой от семейството на възрастния човек не е потърсил Димитър Лозанов, младият мъж не търси благодарност. Смята, че е постъпил честно  и вярва, че всеки друг на неговото място би направил същото.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
гражданин
преди 3 години
Ако не са споделили че стареца разполага с огромна сума от 1500 лева едва ли близките щели така бързо да да се отзоват на подадената информация .Поздравление на случайния гражданин който спасил един човешки живот .Дай боже повече такива добри хора да се срещат .Без да го съблазнятоткритата сума пари . Сигнализирай за неуместен коментар