АПИ: Всички пътища са проходими при зимни условия

В момента на "Тракия" и на "Хемус" няма ограничения нито за леки, нито за тежкотоварни автомобили

14.02.2021 | 10:58 Редактор: Ралица Братанова
АПИ: Всички пътища са проходими при зимни условия

Всички пътища са проходими при зимни условия. Това каза на брифиниг инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Той уточни, че няма затворени пътища към момента.

"Цяла нощ колегите и всички машини от пътноподдържащите машини са били на терен. Имахме на терен над 900 машини. Имаше частични затваряния на определени участъци за снегопочистване. Първо, по трите автомагистрали "Струма", "Марица" и "Европа" няма въвеждани ограничения. Имаше въведени ограничения за определени периоди от време през нощта заради снегопочистване на "Тракия" и на "Хемус". В момента на "Тракия" и на "Хемус" няма ограничения нито за леки, нито за тежкотоварни автомобили. Всички МПС-та се допускат", заяви още инж. Досев, цитиран от „Фокус“.

Той увери, че се работи постоянно. По думите му машините не са спирали и не са се прибирали. "Увеличава се постоянно бройката при необходимост", изтъкна още инж. Досев.

"Организацията вчера на фирмата, поддържаща автомагистрала "Тракия", беше доста добра. Това, което постигнахме вчера, беше, че вследствие на направената организация през нощта по време на периодите, когато трябваше да е затворено, се пропускаха големи групи ТИР-ове", обясни инж. Иван Досев.

Той уточни, че са се пропускали на няколко между 50 и 100 ТИР-а.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК