Сабанов: Патриотизмът не е ляв или десен, ние преследваме цели 

Депутатът отбеляза, че ВМРО е показала, че "сама може повече"

11.02.2021 | 21:35 Редактор: Ивет Арабова

"Воля" на Веселин Марешки и НФСБ на Валери Симеонов ще се явяват заедно на предстоящите парламентарни избори на 4 април. От патриотичната коалиция внесоха днес документи в ЦИК. Знаели ли са от ВМРО за сближаването на НФСБ и "Воля"? 

"Явно са се сближавали година и половина. Господин Симеонов не даде такъв повод. Вчера беше много разочарован, че се е разделил с ВМРО като коалиционен партньор. Няма да кажа лоша дума нито за Симеонов, нито за Марешки", каза депутатът от ВМРО Александър Сабанов в предаването "Денят ON AIR".

"Както можем да се коалираме с ГЕРБ, така можем да се коалираме и с лява формация. Ние преследваме цели, патриотизмът не е нито ляв, нито десен, посочи народният представител от ВМРО.

Той добави, че ВМРО е изпълнила предизборните си обещания на 98%.

"Много лесно се пришива думата "патриотична" коалиция. Дори да получим удари под кръста, ще постъпим като добрия самарянин и няма да отвърнем. 15 години се занимавам с политика, никога негативната кампания не води до успех", отбеляза депутатът от ВМРО.

Той добави, че патриотичният вот в България е между 8 и 11%. Според него решението ВМРО да се яви самостоятелно на парламентарния вот е било най-правилното.

"Листите във ВМРО се редят с решения на областните структури. Кампанията ще е трудна от гледна точка на това, че трудно ще достигат посланията до хората. Избирателната активност няма да е ниска, това няма да зависи толкова от пандемията", прогнозира Александър Сабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че високата избирателна активност ще легитимира следващото управление. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК