Пазарджик отново в "червената зона", отварят ново отделение за Ковид-19

Ръстът на заразените в града е 30%

11.02.2021 | 17:38 Редактор: Никола Симеонов

Ръст от около 30% на заразените с Ковид-19 отчитат от областната болница в Пазарджик. Градът отново е в "червената зона". За последното денонощие са приети 8 заразени.

"Започват да се увеличават болните, като това се забелязва от понеделник, когато са били 13 преминали, а следващите дни само 8", заяви началникът на Спешно отделение Лидия Гочева.

Това налага отново преобразуването на първо вътрешно отделение в Ковид отделение. Така те стават две с общо разкрити 95 легла. Към днешна дата незаетите са 35. В болницата в Пазарджик се лекуват около 60 пациенти с коронавирус.

"Към момента със средна степен на симптоматика са 52 и 8 са за интензивна реанимация. В момента са средно-тежки, т.е. по-малко са кислородо-зависими", заяви директорът на МБАЛ - Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Болницата разполага с нужното количество работещи респиратори, увери още д-р Темнилов.

"Персоналът ни е наличен. Има единични случаи на заболели медици, но това не се отразява на работата на отделенията", добави той.

Въпреки ръста на заразени на този етап повод за притеснение няма, категоричен е председателят на Областния кризисен щаб Стефан Мирев.

"Ситуацията в област Пазарджик, в лечебните заведения е сравнително спокойна. Всички са снабдени с необходимите медикаменти и лични предпазни средства", заяви той.

От Областния щаб отчетоха, че към днешна дата общият брой на заразените с Ковид-19 в областта е 6315, оздравелите са 5123, а починалите 439. На този етап в областта няма да бъдат въвеждани допълнителни противоепидемични мерки.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Така е защото има много без хигиена и навици. Сигнализирай за неуместен коментар