Борисов: Всяка нощ спираме от 80 до 200 нелегални мигранти по границите

"Където има компрометирани пътища - работят машини", заяви премиерът

11.02.2021 | 12:50 Редактор: Искра Ангелова

В рамките на 4 месеца вече ще има асфалтова настилка на пътя Първенец- Лилково, обяви министър-председателят Бойко Борисов, който отиде на един от тежките участъци на трасето, на което асфалт никога не е имало. 

"Компрометираните места ще ги направим. Машините работят, разширяват габаритите, асфалтират, укрепваме пътя. В момента се прави и ще бъде асфалтиран до Лилково в рамките на 4 месеца“, отбеляза премиерът Борисов. Ще бъдат укрепени и две свлачища, информираха от пресслужбата на кабинета.

"Навсякъде, където има компрометирани пътища, работят машини и строители", каза още министър-председателят като посочи, че температурните амплитуди и бързата смяна на времето се отразяват изключително негативно на старите пътища.

Борисов коментира и темата с миграционната вълна, която не се усеща от гражданите, но работата на българските граничари  не е спирала. 

"Няма нощ, в която между 80 и 200 нелегални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път“, изтъкна Борисов.

"Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно", добави той, като и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 8 месеца
Не свърши ли това преселение Сигнализирай за неуместен коментар