Обявиха кога започва четвърта имунизационна фаза и ще отворят ли стадионите

Ще отида да се аргументирам в Брюксел и да се уверя за ваксините, обяви министър Ангелов

11.02.2021 | 11:02 Редактор: Тодор Петров
Обявиха кога започва четвърта имунизационна фаза и ще отворят ли стадионите

Създадена е организация до края на февруари и не по-късно от 5 март да сме готови с трета фаза на ваксинационния план. След това може да започне четвъртата фаза от имунизационния процес. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Интервюто на един личен лекар не може да важи за всички лични лекари. Провели сме няколко срещи и сме поели ангажимент да дадем отговори на всички техни въпроси. Тези отговори трябва да бъдат получени преди стартирането на четвърта фаза, която е част от масовата ваксинация. Не очаквайте да дадем отговори, които науката все още не е дала. Няма да залитаме в политически или обществени наклонности на мнението", каза още проф. Ангелов.

По думите му най-лошото нещо за една държава е ниското образование на нейните граждани

"Много трудно носим това решение за изваждане на учениците от присъствената среда. Именно антигенните тестове бяха онова решение, с което считахме, че може да си позволим малко по-дълго децата да бъдат в училище. Родителите са си представяли, че нашата цел е да затворим училищата. Нашата цел е да стоят в училище възможно най-дълго", увери здравният министър.

Той коментира и темата с евентуалното отваряне на стадионите, за да може футболните фенове да присъстват на мачовете от първенството, което се подновява този петък.

"Поддържаме добра комуникация с Министерството на спорта. Футболните привърженици трябва да бъдат спокойни. Посочили сме спорта като наш приоритет. Притеснява ни темпераментът на футболните привърженици, който е различен от този на посетителите в мола. Готови сме за разговор", заяви министър Ангелов. 

"Ще отида в Брюксел, където с аргументи и числа, които имаме в България, да се уверя, че ще бъдем правилно разбрани в политиката, която водим. Както и да се уверя, че сроковете за ваксините ще бъдат спазени, за да гарантираме навременна ваксинация", съобщи още здравният министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Крайно време е да се отворят стадионите Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Само това липсва и стадионите да отворят при растяща заболеваемост! Сигнализирай за неуместен коментар