Манолова и Отровното трио в ЦИК: Не могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов

Ще преизчислим пенсиите, ще отменим данъка върху доходите до 650 лв., обеща лидерът на "Изправи се.БГ"

09.02.2021 | 11:29 Редактор: Юлия Христова

"Изправи се.БГ" и Отровното трио внесохме 5507 подписа в ЦИК за регистрацията на "Изправи се! Мутри вън!" за изборите.

"Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза – парламентарни избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и срещу ГЕРБ не само в София, но и в цялата страна", заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Днес е вторият ден, в който в ЦИК партии и коалиции могат да внесат документи с необходимия брой подписи за регистрация на бъдещия парламентарен вот. Основен е обаче въпросът дали ще има проблем с регистрацията на името на гражданското обединение, тъй като от ЦИК изразиха предположение, че името "Изправи се! Мутри вън!" е доста необичайно и може да се стигне до невъзможност за регистрация.

"Смятам, че е абсолютно недопустимо вчера цял ден говорителят на ЦИК предварително да се изказва по намерението му да участва в отказа за регистрация на "Изправи се! Мутри вън!" без всякакви законови основания за това", посочи още Мая Манолова.    

Тя подчерта, че няма законови основания за отказ на регистрация на "Изправи се! Мутри вън!". 

"Ако се откаже регистрация, това ще е политическа поръчка и ЦИК ще се превърне в политическа бухалка за отстраняване от изборите на неудобните за властта. Това показва страха на Борисов от истинската алтернатива, която ще се появи на тези избори", каза още Манолова. 

"Докато вчера цял ден се занимаваха с името на обединението ни и с регистрацията му, управляващите изтеглиха 300 млн. лв. дълг. Парите вече няма да следват Борисов, парите ще следват обикновените хора", допълни тя.

"Ще започнем с отмяна на данъка върху доходите до 650 лв. и с последователни стъпки ще се стремим да достигнем 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек. Ще преизчислим пенсиите – нещо, което Борисов не успя да направи за 11 години", заяви председателят на "Изправи се.БГ". 

Възможността за регистрация на партии и коалиции продължава до 17:00 часа на 17 февруари.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК