След тежката акция в Беласица - туристът е със скъсани коленни връзки

Близките на раненото момче го чакаха в болницата

07.02.2021 | 13:35 Редактор: Искра Ангелова

Безпрецедентна спасителна операция в Беласица. След цяла нощ търсене планинските спасители успяха да измъкнат от дълбоко дере паднал турист. Инцидентът е станал в района на връх Радомир над Петрич.

Около 20 часа продължи спасителна операция в планината над Петрич. 

През нощта спасители и пожарникари се опитват да достигнат до двете момчета, пропаднали в над 300-метровата пропаст. Накрая успяват. Единият е ранен.

"Късмет, че просто е имало много сняг и е спрял. Но пак казвам, че е млад човек и явно се е претърколил няколко пъти и е успял да се съхрани. Натъртен е доста, има болки в гърдите, но лекарите ще го прегледат. Предполагаме, че няма тежки натъртвания, защото след 10-12 часа, ако имаше нещо, досега щеше да стане ясно", каза Георги Ботев от ПСС-Благоевград.

Часове наред спасителите носели пострадалия с носилка на ръце, по силно пресечен терен и дълбок сняг. Рано тази сутрин той беше закаран в болницата в Петрич. 

"Теренът беше много труден, достъпът до пострадалия беше много опасен, а след това и самото транспортиране беше много тежко и много опасно', допълни Християн Уромов от ПСС.

Близките на раненото момче го чакаха в болницата. 

"Най-вероятно става въпрос за скъсани коленни връзки, фрактура не виждам около коляното", коментира д-р Митков Циканделов от МБАЛ "Югозападна болница".

Вижте повече в репортажа на Светлин Кърпачев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Браво! Важното е, че са живи. Браво и на спасителите. Сигнализирай за неуместен коментар