Нинова срещу лобизма: Основният фокус на БСП е стабилно законодателство

Категорично няма да вдигаме данъците на бизнеса, заяви партийният лидер

04.02.2021 | 14:45 Редактор: Радостина Димитрова
Нинова срещу лобизма: Основният фокус на БСП е стабилно законодателство

Основният фокус на БСП е стабилно и без лобизъм законодателство и облекчаване условията за бизнес. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на среща с Българската стартъп асоциация (besco), съобщиха от пресцентъра на БСП.

На срещата участваха и депутатите от БСП Димитър Данчев и Явор Божанков, както и евродепутатът Петър Витанов. Онлайн форумът е първото мероприятие от поредицата срещи на асоциацията с политически лидери.

Нинова представи икономическата програма и идеи на партията за управлението и възстановяването на страната.

"Икономиката ни е приоритет защото без необходимите средства които генерира не може да има работеща социална политика здравеопазване и образование", посочи тя.

"Основният фокус, който поставяме, е стабилно и без лобизъм законодателство, 5 електронни регистъра за облекчаване условията за бизнес, данъчни облекчения за стартъп, укрепване БАЕЗ в помощ на износа, обвързване на образованието с икономиката и създаване на национална гимназия за компютърни науки и високи технологии, борба с корупцията и налагане на съдебен контрол върху актове на прокуратурата. Преструктуриране на Банката за развитие с ориентация към кредитиране на малки и средни предприятия", каза Нинова.

Лидерът на БСП очерта въпроса с развитието на СПА и балнео туризма като ключов за спасяване на сектора.

"България е единствената страна с толкова много минерални извори в Европа и това е ресурс, който не е добре развит и използван", подчерта Корнелия Нинова.

Снимка: Пресцентър, БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК