Социалист: БСП ще спечели изборите и категорично няма да управлява с ГЕРБ

Президентът сложил край на спекулациите за създаване на партия, каза Вяра Емилова

03.02.2021 | 21:53 Редактор: Юлия Христова

БСП ще решава за номинацията за втори мандат на президента Румен Радев след изборите. Защо от левицата се бавят с решението? 

Президентът сложи край на спекулациите за създаване на партия, с която да участва на изборите. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Вяра Емилова.

По думите ѝ Радев очертал няколко насоки и изтъкнал, че е необходима борба с корупцията.

"Още един пример - той говори и за по-голямо участие на гражданите при вземането на решения, а ние от левицата дадохме пример именно как те могат да направят това чрез прекия избор на председател по най-демократичния начин. Държавният глава говори и за по-голяма честност на изборите", допълни Емилова пред Bulgaria ON AIR.

"Оценка за управлението ще дадем след парламентарните избори", отсече тя.

Вяра Емилова посочи, че след водачите на листите, които са определени от днес в БСП, до две седмици предстои подредба на листите по региони.

"С водачите, които бяха обявени - икономисти, юристи, се надявам, че това ще е успешният модел за БСП. Битката ще е много интересна", коментира народният представител.

Събеседничката в студиото изрази мнение, че политическата ситуация се е променила много и хората имат нетърпимост към управляващите.

"Вярвам, че БСП ще спечели тези избори. Нека спечелим и ще говорим за варианти с кого бихме управлявали, но категорично не с ГЕРБ. Аз съм от Силистра и ще водя листата там. В града не се ползват ресурсите, които той има и се вижда обезлюдяването. Проблемът там е липсата на работа. Хората заминават за София, Варна, чужбина", каза Емилова.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
ПОЗНАВАЧ
преди 3 години