fallback

Как "Воля" ще плаща неустойка за неизпълнени обещания след изборите?

"Това е безпрецедентно за нашата политическа обстановка", каза Кръстина Таскова

03.02.2021 | 21:56 Автор: Искра Ангелова

Веселин Марешки ще подпише договор с всеки български гражданин индивидуално, на който ще изреди обещанията си и ако не бъдат изпълнени, хората могат да му търсят финансова и морална неустойка. Как партия "Воля" ще плаща неустойките? 

"Това е безпрецедентно за нашата политическа обстановка. За първи път в България политик поема ангажимент към своите симпатизанти за неустойки. Това се случва заради неизпълнени от него политически обещания. Досега никой не си е позволявал да поеме лична отговорност пред хората, още повече финансова", каза депутатът от "Воля" Кръстина Таскова в "Денят ON AIR".

Твърди се, че обезщетението ще е по 5000 лв. на човек.

"Той ще подпише договор с всеки един от неговите симпатизанти, ако не успее при определени условия да изпълни своите обещания. Но нека не се фокусираме върху неустойката, а върху правата и задълженията на страните по този договор. Познавайки г-н Марешки отдавна, той няма да позволи да се стигне до неустойка, защото всичко, което той поеме като ангажименти, ще го изпълни", коментира Таскова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ това е шокиращо, но не и изненадващо за тези, които познават Марешки.

"Той винаги е различен, държи на думата си. Не си купуваме избиратели, а призовавам всички, които твърдят това, да подпишат подобни договори. Едно от условията, които ще подпише Марешки, е да реализира проекта за държавни бензиностанции. Както и да бъде приета нашата идея за безплатни лекарства за учениците до 18 години, както и за пенсионерите над 65-годишна възраст", добави депутатът.

Таскова призова всички политици, които могат да носят отговорност, да последват примера на Марешки.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback