Проф. Цочо Бояджиев пред „Умно село“: Всяко занимание трябва да съгражда човека

Във филма „Фланьорът, в главната роля влиза един от най-именитите съвременни философи, поет и фотограф

03.02.2021 | 15:29
Проф. Цочо Бояджиев пред „Умно село“: Всяко занимание трябва да съгражда човека

„Фланьорът” е документален филм за страстта, с която един авторитетен учен се посвещава на изкуството на фотографията. За лудостта да опитваш чрез образ да проникваш в тайните на живота, за желанието непрекъснато да тръгваш от нулата и за съзнанието, че всяко занимание трябва да съгражда човека, зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат на 7 февруари, от 19:30 часа, в епизода на „Умно село“.

А разказвач на всичко това е проф. Цочо Бояджиев - един професор, който обича да е ученик и разкрива финия си емоционален свят пред камерата на художествено-документалната поредица. Въоръжен с фотоапарата си и с любопитството на интелектуалеца към заобикалящия го свят, той търси възхитителното около себе си в привидната баналност на живота.

Филмът „Фланьорът” е удостоен с Голямата награда за българско документално кино на първото издание на фестивала Master Of Art през 2016 г. Какво знаем за живота и какво остава скрито за нас – научете в епизода от поредицата „Умно село“ по Bulgaria ON AIR, на 7 февруари, от 19:30 часа.