ГЕРБ към Радев: Срам и позор за страната сте, оттеглете заявката за нов мандат

Най-голямата парламентарно представена партия с остра атака срещу президента

03.02.2021 | 11:00 Редактор: Тодор Петров

От ГЕРБ призоваха Румен Радев да оттегли кандидатурата си за втори президентски мандат.

"Господин Радев, вие сте срам и позор за страната ни, а сте зинал за власт в тази току-що съвзелата се от комунистическата кома България. Като хора с повече опит в политиката, Ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за нов мандат. 4 години стигат!", заявиха на парламентарно заседание днес от управляващата партия.

В разпространена до медиите декларация на ГЕРБ се казва:

Когато миналата година през юли президентът Радев вдигна юмрук над главите на протестиращите български граждани, раздели нацията и изкрещя "Мутри вън", бяхме сигурни, че изстреляният халостен патрон ще пообиколи пространството над "триъгълника на властта", но след рикошета в истината, като бумеранг ще връхлети върху президентската хасиенда отсреща. Няма как да не последва възмездие, когато по време на незапомнена чума се опитваш да отстреляш ония, които денонощно се борят за спасението на всеки български живот.

Най-голямата парламентарно представена партия коментира и скандала със закупуването на автомобили за МВР. За проблема алармира европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Договорът е сключен, докато на поста вътрешен министър е Валентин Радев. Докато тече процедурата обаче, министър на вътрешните работи е Пламен Узунов - секретар на президента Румен Радев. 

"Хората са измислили поговорка: „Не гледай сламката в окото на отсрещния, а виж гредата в своето око“, защото едно е да клеветиш без никакви доказателства опонента си, а друго е когато срещу теб се изправи българското правосъдие и Европейската служба за борба с измамите. Както казваме нова година – нов късмет. Вчера медиите рано-рано изстреляха над потъналото в тишина президентство незаобиколими въпроси:

ОЛАФ заподозря в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов.

      Българското МВР е нарушило условията на своето споразумение с ЕК  за отпускане на безвъзмездни средства, като е използвало парите от ЕС за закупуване на автомобили с повишена проходимост вместо нови полицейски автомобили с висока проходимост за всякакви терени. Европейската служба за борба с измамите препоръча да бъдат възстановени в бюджета на ЕС близо 6 млн.евро, както и да се прецени наличието на предпоставки за откриване на наказателно производство срещу служители на МВР", пише още в декларацията.

От БСП реагираха на думите на ГЕРБ в пленарната зала.

"България е осъждана неведнъж заради това, че депутати от ГЕРБ изопачават фактите", каза социалистът Крум Зарков.

Останалите политически партии не коментираха темата.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
0 rate up comment rate down comment 5
ЕС
преди 3 години
ппфффффффффффф намерил се кой да говори за срам и позор в тази държава! Сигнализирай за неуместен коментар
5
4 rate up comment rate down comment 2
mitrev_58@abv.bg
преди 3 години
СТРАХА Е ПО СИЛЕН И ОТ ТОКА !!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
4
7 rate up comment rate down comment 4
Нина
преди 3 години
3
10 rate up comment rate down comment 3
Яре ве
преди 3 години
Няма такъв президент никъде в света няма вирус искат да ви затворят устите така казваше и той и манолова и слави плешивия и нинова и триото е да ни като започнаха да умират стотици на ден в БЪЛГАРИЯ защобсе скриха кат мишоци те са реалните убиици на хилядите жертви в БГ и има очи тоя *** да се кандидатира за втори мандат няма толкова безочлив човек нагъл по нагъл най нагъл като шайката комунисти които драпат да се докопат до кокала да крадат е няма да стане Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 5
Аре ве
преди 3 години
Ш ало драгомир ли си къв си ебемнлибте в *** кво направи тоя президент за тебе бе лично или за твоята фам7лия нещо да е спомогнал да е допринесъл за бкагото на нас обикновените бачкатори какъв президент е тоя *** генерал ми генерали много с лопата да ги ринеш в бг само лае и нехае взима си дебелата заплатка облича деската с нови роклички и това е нищо друго не е направил за дъежавата освен че разделя хората кой ги приканваше хората да излязат с вдигнат юмрук. И товъв време на пандемия няма Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 15
Драгомир
преди 3 години
Срам и позор е тиквата и гербавите недоразумения, страхът яко ги тресе, не спечелят ли затеора ги чака. Колкото повече крещите срещу Радев толкова повече хора ще гласуват за него. Сигнализирай за неуместен коментар