Георг Георгиев за Радев: Какво свърши за 4 години? И с партия няма да спечели изборите

ГЕРБ и СДС са изградили добра връзка и може да се явят заедно на вота, каза зам.-министърът на външните работи

02.02.2021 | 21:19 Редактор: Радостина Димитрова

Президентът Румен Радев обяви, че ще се кандидатира за втори мандат. Очаква се да бъде подкрепен от някоя от политическите сили.

"Не съм разбрал какво е свършил Радев за 4 години. Смятам, че добихме много основания да питаме как се управлява президентската институция. Онова, което чухме вчера от президента, не е изненада, не е нещо ново. Той просто се изявява като партиен опозиционен лидер. Или Радев се самопредлага, или се опитва да изнуди БСП да застане зад него. Но дори с политическа сила няма да спечели президентските избори." Това заяви заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

В очакване на парламентарните избори и голяма битка за властта - как ГЕРБ се готви за вота?

"Опитите хората да бъдат отвратени от изборите е политическа тактика в страната. Много пъти сме коментирали, че личностите се сменят, но държавата остава. Не може да си позволим да атакуваме държавата като такава заради фигури, които не харесваме. Ние не може утре да имаме една президентска институция с нисък рейтинг", отбеляза Георгиев. 

И добави, че ако може да си пожелае нещо за следващите президентски избори, то това би било държавният глава да бъде президент на всички българи - човек, от когото държавата ще може да се възползва в позитивния смисъл.

"В момента погледът на страната е насочен към парламентарните избори. Да концентрираме там вниманието си, защото иначе, ако прескачаме, рискуваме да допуснем грешка", посочи заместник-министърът на външните работи пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ГЕРБ е успяла да изгради добра връзка със СДС и явяване с нея на изборите все пак е възможно.

"Няма партия, за която ниската избирателна активност да е нещо добро. Не би следвало да има някой, който се явява на избори и се надява да има ниска избирателна активност", каза Георг Георгиев.

Гостът добави, че българите в такъв момент ще преодолеят себе си, страха от заболяването и ще излязат да гласуват.

"Няма нищо ексклузивно по начина, по който се нареждат листите на ГЕРБ - по номинации. Последната дума ще е на председателя на партията", подчерта Георгиев.

И обясни, че по време на предизборните кампании противоепидемичните мерки ще бъдат стриктно спазени, защото "кампанията трябва да бъде отражение на мерките към този момент".

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Л.Иванов
преди 3 години
Твоят вожд отдавна купи изборите, така че бъдете спокойни- ще управлявате отново! Само че протестите тепърва предстоят, за да ви покажат какво искат хората- искат управление без най- големия некадърник и лъжец, без абсолютната корупция, в която е затънала държавата, ит.н. , и т. н. Сигнализирай за неуместен коментар