Миков за БСП: Обедняване, безработица и да не можеш да надскочиш ГЕРБ...

Очевидно БСП не може да спечели онова необходимо доверие, което се печели в опозиция, каза бившият лидер на партията

30.01.2021 | 21:20 Редактор: Радостина Димитрова

"Очевидно БСП не може да спечели онова необходимо доверие, което се печели в опозиция, за да имаш подкрепа за управление и за прокарване на тези политики. Разслоение в обществото, обедняване, безработица и при тази среда да не можеш да надскочиш ГЕРБ... Камо ли да получиш голямо доверие, за да формираш правителство и да управляваш, и да налагаш най-вече твоята политика." Това заяви бившият председател на БСП Михаил Миков в студиото на "Опорни хора".

По думите му партията не може да бъде припозната като алтернатива, защото "работата, която е свършена през тези 4 години, не доказва, че е алтернатива".

"20 поправки на Закона за лечебните заведения, последната беше тези дни, и в тези 20 поправки БСП два пъти е упражнила законодателна инициатива. Веднъж за повече субсидия на ведомствените болници, когато е прието предложението, и едно предложение е отхвърлено. Иначе казваш: "ние сме за промяна на модела на здравеопазването",  обясни Миков.

Според него, вместо БСП да каже "държавата ще осигури учебници на всяко дете", тя разглежда едва ли не печатането на учебниците като бизнес, а не като грижа.

"Преди изборите платформите трябва да са ясни, заради които хората дават своето доверие. Няма с промени в Изборния закон да се върне доверието в политическата система. Големият въпрос е доколко ще се проведат честни избори", подчерта бившият председател на БСП пред Bulgaria ON AIR.

По неговото мнение партията е загубила много по отношение на вътрешнопартийната демокрация.

"Последните 30 години това беше устойчиво качество на БСП. Днес едно друго качество се приоритизира, специално от Нинова и от близките около нея - вярност към първия. И оттам насетне всякакви други качества нямат значение. Щом си верен, ти си добър. Щом имаш различно мнение от правата линия, ти веднага попадаш в графата вътрешнопартийна опозиция", каза Михаил Миков.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Сашка
преди 3 години
БСП ще победи ГЕРБ на следващите избори. Корнелия разчисти партията, събра кадърни млади хора около нея и ще стане следващия министър председател на страната.Вижда се, че БСП е единствената опозиция на ГЕРБ. Останалите партии само се боричкат, докато истинската им цел е да се коалират с Борисов.Направих си труда да прочета програмата на БСП Визия за България. Вътре има страхотни предложения. Дано да успеят да ги реализират. Успех на БСП! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
Праведен
преди 3 години
Всеки път, когато управлявахте, фалирахте държавата, това сте вие - само думи и крадене . Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Вальо
преди 3 години
Тя тази безработица е принудителна и е спретната от правителството.Ето трябва да се изпълняват разпоредбите на правителство няма да работиш има пандемия затваряме ресторанти и др.До тук Ок ама щом стоим в къщи нямаме пари ние сме частен сектор не сме на бюджетна издръжка стом в къщи не работим и вземаме заплати.Трябваше да се оправи това Щом ни спират да работим и да вадим пари с труда си да ни дават пари за да се преборим с пандемията COVID-19.сега те отгоре си пълнят гушките а ние мизерстваме Сигнализирай за неуместен коментар