Борисов край Елисейна: Над 10 млн. лв. ще отидат за свлачища (ВИДЕО)

Единственият шанс да се предотврати подобно нещо, е да отрежем с 45 градуса наклон, каза премиерът

30.01.2021 | 12:50 Редактор: Радостина Димитрова

Заделяме десетки милиони за ремонти по старите трасета, може би над 10 млн. лв. ще отидат за свлачища. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при проверка на срутището на път Своге-Ребърково край село Елисейна.

С него бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, регионалният зам.- министър Николай Нанков и министърът на околната среда и водите Емил Димитров, предаде БГНЕС.

Единственият шанс да се предотврати подобно нещо, е да отрежем с 45 градуса наклон. Това са милиарди и още по-лошото е, че след това ще тръгнат свлачищата, защото виждате колко е високо и къде е. Затова мрежи, мрежи, вместо два пъти три пъти да минават по трасето да чистят камъните, защото там където няма мрежи, има камъчета. Вижте къде и в какви условия работят хората, и ако им дадем повече зор и стане някой нещастен случай, дали ще е по-добро. Нощно време не им давам да работят, защото те също са деца и съпрузи на някого, добави Борисов.

Освен в района на това, което в момента виждате, ще направим обрушване и на скатовете, които са в 200-метровата зона до настоящото срутище. В понеделник ще има среща в Агенция "Пътна инфраструктура" на геолози, проектанти. Вторият етап на укрепването ще включва дълбоко анкериране и високоякостни мрежи”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

В понеделник вътрешният министър Христо Терзийски ще събере междуведомствената комисия за подпомагане, за да се прецени какви средства са необходими за възстановяването на това срутище. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК