Калин Вельов: Болестта може да те убие, но гладът убива психиката

Политиците в България са загубили контакт с хората, смята депутатът от ГЕРБ

29.01.2021 | 22:04 Редактор: Никола Симеонов

Пандемията от Ковид-19 донесе затруднения във всички сфери на икономиката. Силно ощетени бяха и хората на изкуството. При затворени заведения музикантите не успяват да упражняват своята професия. 

"Всички имаме приятели, които починаха - от една страна болестта може да те убие, но гладът също убива - той убива психиката. Проблемът е, че всеки път, когато дадем превес на свободата, вирусът ни атакува наново", каза музикантът и депутат от ГЕРБ Калин Вельов в ефира на "Денят ON AIR'" .

По думите му държавата е осигурила 22 млн. лева помощи за свободните артисти, но се надява те да бъдат подпомогнати и в идващите месеци до април и май, когато според него нещата постепенно ще заработят отново. 

Вельов коментира и начина, по който му се е отразило влизането в политиката. 

"Щях да съжалявам, ако не бях направил този избор. Този период от 6 месеца всеки ден ме учи на нещо ново. Не се взимам по никакъв начин за политик, но за мен това е интересна материя. И не смятам, че политикът трябва да е с юридическо образование – той трябва да е с позиция, да е изключително информиран. Взех това решение, за да мога да помагам на културния сектор" добави той пред Bulgaria ON AIR.

Музикантът смята още, че политиците в България са загубили контакта с хората

"Не трябва да губиш връзка с тези, които са те избрали. Когато станах депутат, започнах веднага да пътувам и да организирам понеделник и вторник срещи в отдели "Култура" в различните общини. Тези срещи са много ценни и има интерес към тях. Важни са хората, които идват на тях. Така чувам какви са им проблемите, какво не е направено, какво трябва да се направи", каза депутатът от ГЕРБ.

Той изрази своето мнение и за предстоящите избори на 4 април. 

"Социолозите не знаят какво да очакват. Хората са силно политизирани и изнервени заради пандемията. Една част е много шумна и активна в социалните медии, но има една друга част, която е спокойна и те са тези, които със сигурност ще излязат и изразят своя глас", смята Калин Вельов. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК