Доц. Драганов: Туризма го чака икономическа смърт, а не такава от Ковид-19

Конфликтът между ресторантьорите е изкуствен, не би трябвало да съществува, заяви експертът

28.01.2021 | 21:22 Редактор: Ралица Братанова

Противопоставянето между ресторантьорите у нас е плод на лошата политика, водена от Министерството на туризма през последните години. Това заяви председателят на Института за анализи и оценки в туризма - доц. Румен Драганов, в  предаването "Денят ON AIR".

От БХРА се разбраха със здравния министър заведенията да отворят на 1 март, а други ресторантьори са против и настояват да започнат работа от 1 февруари, както бе предвидено по-рано.

"Това е изкуствен конфликт, той не би трябвало да съществува. Съпротивлението не може да бъде вътре в самия бранш. Заплахата е външна - тя се нарича пандемия и политики на съответната страна", заяви доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Според него спирането на една или друга дейност и всичко, което спира туристи, е правилно от гледна точка на министъра на здравеопазването за спиране на пандемията.

"Това, което ни чака, е икономическа смърт, тя няма да бъде от коронавирус. Заплахата за хората, които работят в туризма, няма нищо общо със здравеопазването", категоричен бе доц. Драганов.

Според него трябва да се научим да управляваме и да живеем в криза.

"Помощта от държавата няма да бъде достатъчна. Очакванията надхвърлят възможностите", каза още доц. Драганов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
thecrowww
преди 3 години
11 милиарда евро (~22 милиарда лева) при 60 милионна ГЕРМАНИЯ!!! Просто няма как да се съглася. Сигнализирай за неуместен коментар