Глас от ВМРО: Гласуването с подвижните секции ще е малко по-натоварено

"Винаги сме били против да се променя Изборният кодекс", каза Красимир Богданов

28.01.2021 | 21:43 Редактор: Искра Ангелова

Парламентарните избори в България ще се проведат навръх Великден, а поставените под карантина ще могат да гласуват с подвижна урна.

"Така или иначе датата за тези избори е определена. Ние от ВМРО винаги сме били против да се променя Изборният кодекс, и то дни преди изборите. Заради това не подкрепихме предложенията, които бяха внесени от опозиционните партии. Смятаме, че нагласите на обществото не бива да бъдат насочвани в посоки, които да удовлетворяват исканията на когото и да било",  каза депутатът от ВМРО Красимир Богданов за "Денят ON AIR".

Той припомни, че в минали години сме станали свидетели на други промени в Изборния кодекс. А тогава ясно личало, че всяка една партия се е стремила така да промени правилата, така че да удовлетворят само нейните интересни.

"Особено важен е въпросът с гласуването на хората, които са поставени под карантина, или са настанени в лечебни заведения. Той може да се реши удовлетворително с подвижите избирателни секции. Те са доказани във времето - много хора, които са трудно подвижни, гласуват по този начин", коментира още Богданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му този начин на гласуване ще е малко по-натоварен, но с подготовка и спазване на мерките - около 20 000 ще бъдат хората, които ще бъдат заявени и ще гласуват по този начин.

"Готвим се за избори и ще участваме по начин, по който винаги сме го правили - честно и по начин, по който позволяват условията", допълни депутатът.

Той коментира и спорния Договор за добросъсъдество със Северна Македония.

"Още при подписването се видя едно лицемерно отношение. В интервюта, както и в София заявяваха, че са преодолени тези периоди на крайно противопоставяне и оттук нататък ще вървят в обща посока. Подписахме, че имаме обща история, но хубавите неща се изчерпаха дотам. В Конституцията на Република Северна Македония са вписани множество народности, които живеят там, но няма и една дума за българите, че съществуват", обясни Богданов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК