Стартира записването за ваксини при личните лекарите

БЛС: Може да го направите както на място, така и по телефон

28.01.2021 | 18:42 Редактор: Ралица Братанова
Стартира  записването за ваксини при личните лекарите

Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието си пред личните си лекари. Записването, за безплатното и доброволно имунизиране срещу Ковид-19, може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при ОПЛ, съобщават от Българския лекарски съюз.

Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така общопрактикуващите лекари ще разполагат с информация, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени.

Очакванията са до края на февруари да се започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация.

Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу Ковид-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година, припомнят от лекарския съюз.

Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Повечето хора няма да искат да се ваксинират и ще стане пак едно залъгване...и пак ще му намерат цаката за измами. Сигнализирай за неуместен коментар