Борис Вангелов: С елементарни мерки може да задушим пандемията

"Безработицата е изключително овладяна", заяви депутатът от ВМРО

27.01.2021 | 21:37 Редактор: Искра Ангелова

Предизборните партийни събития на закрито ще могат да се провеждат по противоепидемичните правила. Това беше предложено от ДПС, а депутатите от ГЕРБ в правната комисия го приеха.

"Струва ми се странно, защото елементарното, което всички, които не сме медици, научихме, е, че вирусът се предава по въздушно-капков път и че има голямо значение разстоянието, носенето на маска. А основната борба за прекъсване на пандемията е да спазваме тези мерки. Ако ги спазваме, няма да се налага затваряне на нищо, защото тогава няма как да се прехвърля от човек на човек", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов за "Денят ON AIR".

По думите му предизборните срещи в малките градове и села се правят в читалища, където няма вентилация, а прозорците не могат да се отворят, защото е зима.

"Участвал съм в много кампании, не виждам как биха могли да се спазят противоепидемичните мерки. Изненадан съм от решението. Още утре ще питам колегите какво мислят по този въпрос и какво ще бъде нашето становище. Но смятам, че това не може да се допуска", допълни Вангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни думи на специалистите, които твърдят, че при новия щам важат същите мерки - носене на маски, дистанция, както и лична хигиена.

"Това, ако го спазваме всички, няма да има епидемия. Тя ще бъде задушена от тези елементарни мерки. Виждам и хора в градския транспорт, че не си покриват носа. А когато той не е закрит - от нищо не се предпазваш", категоричен е депутатът.

Борис Вангелов коментира и забавените пари на бизнеса, като подчерта, че Деница Сачева е един от най-добрите министри в момента.

"Парите не са пощенска картичка - днес ги пускаш, а утре пристигат. Това са огромни средства, които трябва да бъдат разхвърляни на хиляди фирми. Всички ще си получат парите, никой бизнес няма да умре. Безработицата е изключително овладяна. В много заведения не се спазват мерките, но не навсякъде. На някои места те са перфектни, има дистанция", добави народният представител.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК