И Радев отдаде почит на жертвите на Холокоста

"България е успяла да съхрани живота на своята еврейска общност", написа президентът

27.01.2021 | 18:33 Редактор: Искра Ангелова
И Радев отдаде почит на жертвите на Холокоста

Днес отбелязваме Международния възпоменателен ден на жертвите от Холокоста. Датата беше почетена от президента Румен Радев и премиерът Бойко Борисов. 

"Тази огромна трагедия ни задължава да си спомним за отнетите по изключително жесток начин животи на милиони хора само поради това, че са принадлежали към друг етнос", написа държавният глава.

"Благодарение на самоотвержените усилия на гражданското общество, на политици и на достойните си религиозни водачи, България е успяла да съхрани живота на своята еврейска общност", допълни той. 

Министър-председателят пък подчерта, че денят ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът, че е имало времена, в които най-жестоко са избивани невинни хора, а човешките права са били безцеремонно потъпквани. 

"Гордеем се с куража на всички знайни и незнайни българи, спасили над 48 000 свои сънародници-евреи от лагерите на смъртта", пише Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Radev opitva da govori no samo s govorene nqma da stane. Krumovi zakoni za vsichki te. Сигнализирай за неуместен коментар