Зимна България: Катастрофи, затворени пътища и населени места без ток

Турски автобус излезе от пътя между Русе и Бяла

27.01.2021 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

Затруднена е ситуацията в Североизточна България заради снеговалежите. Рано сутринта турски автобус катастрофира на пътя Русе-Бяла. В него са били само тримата шофьори, които е трябвало да вземат пътници от Румъния. 

От областното пътно управление са категорични, че пътят е бил почистен. Заради инцидента движението в участъка за кратко бе затруднено. 

"На 500 метра има знак 60, най-вероятно не са спазили ограниченията при заснежен терен и те са летели почти. Аз съм сигурен, че са карали с над 80, защото единият шофьор казва, че са се унесли още на завоя", каза таксиметровият шофьор Мирослав Николов.

"Пътят е добре, осолен е, не можем да го подсушим с кърпа", увери шофьорът на снегорин Илиян.

В истински снежен капан влязоха десетки шофьори на път за село Кичево по Северното Черноморие. Закъсали автобуси, камиони и леки коли стояха в продължение на часове, докато машините разчистят. Хората тръгнаха пеш по снежния път. 

Магистрала Тракия беше затворена от Бургас до Карнобат заради снегонавявания. Оказа се, че защитната стена от кипариси, която беше изградено преди три години, за да спира снегонавяванията, не е ефективна. 

В Източна България е обявен оранжев код в 9 области. Десетки села в страната са без ток. В Сливенско скоростта на вятъра достигна 120 км/ч. 

Екипи на пожарната евакуираха 10 души от 5 автомобила, закъсали между селата Велино и Живково в област Шумен.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК