Отново отпадни води във Варненското езеро, има пукнатина в тръбопровода

По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен

25.01.2021 | 16:33 Редактор: Радостина Димитрова
Отново отпадни води във Варненското езеро, има пукнатина в тръбопровода

Във връзка с получено уведомление от "ВиК- Варна" на 15-ти януари, в което се съобщава за констатирани "аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово", същия ден Община Варна е разпоредила на фирма "Хидроремонт ИГ" ООД, която извършва ремонта на тръбопровода във Варненското езеро, да направи проверка на съоръжението. Това съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото - на 25-30 метра западно от бъдещата траншея, предаде "Фокус".

Днес е получено уведомление от "Хидроремонт ИГ" ООД, че при огледа е констатирано прегъване на тръбата, което води до намаляване на сечението ѝ и е налична пукнатина в зоната на прегъването, което води до частично изтичане на отпадни води.

По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен, където временно е положена тръбата.

От "Хидроремонт ИГ" ООД заявяват готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая РИОСВ - Варна, "ВиК- Варна", Областна управа - Варна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК