Проверяват изправността на бойлера след трагедията в Свищов

Дете на две години загина, майка му е стабилизирана, била с отравяне с газ

25.01.2021 | 13:57 Редактор: Ивет Арабова

Двегодишно момченце загина в дома си след инцидент с газов бойлер в Свищов. Майката също е пострадала, а след престой в болница вече е вкъщи. 

Трагичният инцидент е станал около 18 часа в неделя. Прабабата на детето Мария Тодорова, която живее в съседната къща, отишла, за да види внучката си. 

"Аз бях в моята стая, викам си - чакай да отида да видя какво правят децата, отивам - навсякъде свети - в коридора, стаите светят - няма никой. Като отварям банята, гледам - детето по лице паднало, майката - по гръб", разказа Мария Тодорова.

Възрастната жена веднага извикала Спешна помощ. Въпреки че се предполага, че авария с газовия бойлер е причина за инцидента, по думите на възрастната жена, не се е усещал мирис на газ. 

"Само чухме, че вчера линейките минаха. Хубави и добри хора са", разказа съседката на семейството Сабрие Мухаремова. 

Майката е приета с отравяне с газ в Спешна помощ, където е поставена на системи и ѝ е подаван кислород, съобщи началникът на Спешната помощ в Свищов д-р Камелия Киринкова. След три часа е стабилизирана и се е прибрала у дома.

От Окръжната прокуратура във Велико Търново разследват случая. Предстои тепърва да се изяснява дали неизправност на бойлера е причина за смъртта на детето.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК